Hrvatsko društvo umirovljenih liječnika
Hrvatskog liječničkog zbora
TKO SMO MI


Osnovani smo kao Klub umirovljenih liječnika 1983., a odlukom Glavnog odbora HLZ postali smo 1997. Hrvatsko društvo umirovljenih liječnika HLZ, odnosno jedno od društava koje djeluju u HLZ. Sa 12.02.2015. imamo 148 članova, a Ogranak HDUL u Karlovcu ima 50 članova.

Od svojega osnutka, 1983. predsjednici su bili: prim.dr. Stanka Krstića, prof.dr. Franca Špicera, prof.dr. Miju Šimunića, dr. Dragutina Kremzira, Prim. mr sc Peter Brinar, dr med - u dva mandata 2013-2020. Zbog bolesti i ostavke predsjednika, od 6. studenoga 2019. do 5. veljače 2020. godine funkciju predsjednika HDUL HLZ vršio je prvi dopredsjednik Prof. dr. sc. Zvonimir Kaić. Od 2020. i ponovno izabrana 2021.g Predsjednica HDUL-a je Dr.sc.Ivka Zoričić-Letoja, dr.med. a Predsjednik Ogranka Karlovac sada je Dr Marko Dejanović u drugom mandatu.

Povodom 20. obljetnice osnivanja pod uredništvom prof. dr. sc. Mije Šimunića, izdana je knjiga „Liječnici u trećoj dobi“, a 2008. povodom 25. obljetnice, sa istim naslovom, izdana je i druga knjiga. Urednik je bio Dragutin Kremzir, dr. med. Osnivač Ogranka HDUL u Karlovcu, bio je prim.dr. Rudolf Muhvić, dr. med., a sada je predsjednica dr. Barbara Jović, dr. med.

Dugogodišnjim radom volontera od malog broja članova u Klubu, narasli smo na respektabilni broj od 198 članova zajedno sa članovima Ogranka u Karlovcu.
Misija i vizija prvih osnivača HDUL HLZ bila je želja za okupljanjem umirovljenih kolega, druženje i razne kulturne aktivnosti i organiziranje izleta, te briga za bolesne članove u čemu se uspjelo. Nadamo se da će se povećanjem broja članova „ mladim“ umirovljenicima, sve nabrojene i druge aktivnosti poboljšati.
6. prosinca 2013. godine proslavili smo 30. godišnjicu osnivanja i rada HDUL HLZ! Tijekom proljeća 2015. marom UO i ostalih članova i povodom prošlih 30 godina osnivanja društva izdati ćemo III. knjigu „Liječnici u trećoj dobi“ kojoj je urednik prof. dr. sc. Janko Hančević, dr. med.

Vaše priloge, tekstove i fotografije, možete poslati Emailom na zoricicletoja@gmail.com i kaiczvonimir@gmail.com

Webstranicu uređuje POSLuH HOSTING d.o.o.
Stranice su u doradi. Molimo posjetitelje za razumijevanje